fbpx
Frequente reizigersNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Netwerk Schiphol groeit met één bestemming deze zomer

Het netwerk van Schiphol groeit per saldo met één nieuwe bestemming deze zomer vergeleken met vorig jaar. Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt.

KLM

Het zomerseizoen in de luchtvaart begint aanstaand weekeind. Er komen vier bestemmingen bij en drie verdwijnen. KLM is goed voor twee van de in totaal vier nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol: Wroclaw en Las Vegas.

Delta

KLM-partner Delta vliegt komende zomer naar Tampa en KLM-zustermaatschappij Air France HOP voegt Brest toe aan het bestemmingennetwerk vanaf Amsterdam. “Binnen de beperkte ruimte die Schiphol heeft zijn luchtvaartmaatschappijen genoodzaakt om routes te laten vervallen als zij andere willen openen”, meldt Schiphol.

EasyJet

Soms betreft dat bestemmingen die niet door andere maatschappijen worden bediend. Deze zomer zijn dat in vergelijking met het vorige zomerseizoen de KLM-bestemmingen Freetown en Monrovia en SkyWork Airlines stopt met Bern. Gekeken naar de routes, voegt KLM Boston en Napels toe en EasyJet Verona, Genua en Paula. Deze bestemmingen worden wel door andere maatschappijen bediend vanaf Schiphol.

LEVEL

Hetzelfde geldt voor United Airlines dat voortaan ook tussen Amsterdam en San Francisco vliegt en LEVEL neemt als nieuwkomer routes over van zustermaatschappij Vueling. KLM stopt met Teheran en Southampton, easyjet staakt Lyon en Marseille. Zowel Eurowings als Transavia stoppen met München-Schiphol. En WOW Air verdwijnt als maatschappij op Schiphol, aangezien de IJslanders de bedrijfsvoering hebben gestaakt. 

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button