Frequente reizigerOverig nieuwsVliegvelden

Singapore Changi Airport weer de beste

Singapore Changi Airport is voor het zevende jaar op rij verkozen tot beste luchthaven ter wereld door Skytrax. Dat is bekendgemaakt op de Passenger Terminal Expo in Londen.

Skytrax

Het is volgens Skytrax niet eerder voorgekomen dat een luchthaven zeven jaar aaneen aan de haal ging met de prijs. In de top-10 staan drie Europese luchthavens en geen enkele Amerikaanse. 

Aziatisch

De top-5 wordt gedomineerd door Aziatische luchthavens. Na Changi Airport op de eerste plaats, zijn het Haneda in Tokio en Incheon in Seoul die de tweede en derde plaats innemen. Gevolgd door Hamad in Doha en de luchthaven van Hongkong. 

München 

München zakte ten opzichte van vorig jaar een plaats en staat nu op zeven, gevolgd door Londen Heathrow op acht. Zurich staat nog net in de top-10. Skytrax zet de beste luchthavens sinds 1999 op een rij. De organisatie beoordeelt niet alleen de overall-ervaring van een luchthaven, maar kijkt ook naar aparte categorieën, zoals shoppen of eten. 

Schiphol 

Schiphol komt in geen enkele categorie als winnaar naar voren. Londen Heathrow biedt zowel de beste winkelervaring als de beste terminal, met T5. Voor overstappers is Incheon de beste en voor eten Hongkong. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close