NieuwsNL nieuwsProfessionalTransavia

Transavia-toestel uit Dubai leeg teruggevlogen

Het Transavia-toestel dat zondag met een technisch mankement aan de grond moest blijven in Dubai, is woensdag leeg teruggevlogen naar Nederland. Dat zegt een woordvoerster van de maatschappij desgevraagd.

Boeing 

Bij de Boeing 737 met registratie PH-HSK werd zondag vlak voor de take off een technische mankement vastgesteld. Door een samenloop van omstandigheden zaten de passagiers vervolgens een paar dagen vast in Dubai.

Dubai

“Het toestel is woensdag zonder passagiers teruggevlogen vanuit Dubai. Het wordt nu getest en geïnspecteerd, dus het staat voorlopig aan de grond”, aldus de woordvoerder van Transavia. Naar het zich laat aanzien, zijn alle passagiers ook weer terug in Nederland. Een deel van de 190 passagiers had maandag al vervangend vervoer geregeld.

Vluchten 

Dinsdag zaten nog 143 reizigers in Dubai. Woensdag zijn in ieder geval zeventig passagiers teruggevlogen met vluchten die Transavia voor hen had geboekt. “We weten niet van alle passagiers hoe of wanneer zij zijn teruggevlogen, omdat we ze ook de mogelijkheid hebben geboden dat op onze kosten zelf te regelen.”

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button