fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegtuigen

Vorig jaar werden 24 Fokkers verhandeld

Vorig jaar werden er 24 Fokker-toestellen verhandeld, zo meldt GKN Fokker Services. Volgens het bedrijf vliegen er wereldwijd nog zo’n 400 Fokkers rond.

Europa

Binnen Europa werden de meeste Fokkers verhandeld. Zo voegde de Zweedse maatschappij Amapola zes Fokker 50’s aan de vloot toe, waarmee het aantal Fokker-toestellen voor de Zweden op 22 uitkomt. Daarmee is Amapola de grootste Fokker-maatschappij in Europa. Ook werd er een Fokker 70 verkocht aan de Cypriotische airline Tus Aviation en voegde het in Duitsland gevestigde Avanti Air een derde Fokker 100 toe aan haar vloot. Het Nederlandse bedrijf Air Technical Support (ATS) uit Hulst heeft twee Fokker 70’s gekocht die naar verwachting dit jaar operationeel zullen zijn.

Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika heeft Gran Colombia de Aviación vijf Fokker 50’s gekocht van Avior Regional. Air Panamá heeft één Fokker 100 gekocht waarmee de vloot een vijfde Fokker 100 rijker is geworden. Een niet-bekendgemaakte start-up-operator kocht ook een Fokker 70 die dit jaar operationeel zou moeten zijn.

Andere

In andere landen, zoals in de Filipijnen, kocht Leading Edge Air Services Corp. vier Fokker 50’s, waarmee de Fokker 50-vloot werd uitgebreid naar zes toestellen. Ook kocht een niet bekendgemaakte exploitant één Fokker 100. In Kenia kochten zowel Rudufu en Silverstone beide één Fokker 50.

Overzicht

Vorig jaar maakte Up een overzicht van waar de meeste Fokkers nog vlogen. Dit overzicht is niet helemaal actueel meer, maar geeft nog wel een beeld van waar in de wereld de Nederlandse Fokkers nog trouw dienst doen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button