fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

WOW Air staakt alle vluchten

UPDATE: Einde oefening voor WOW Air. Lees meer in het actuele bericht.

WOW Air staakt per direct alle vluchten. Dat maakt de maatschappij bekend op haar website.

Schiphol

WOW Air heeft dagelijks een vlucht tussen Reykjavik en Schiphol. De maatschappij geeft als reden voor het opschorten van de vluchten dat het geld op aan het halen is bij investeerders. Dit proces bevindt zich in de laatste fase. “Alle vluchten worden uitgesteld totdat de documenten zijn gefinaliseerd”, aldus de maatschappij.

Passagiers

De passagiers worden op de hoogte gesteld. Ze krijgen hun volledige bedrag terug of kunnen omboeken op de volgende beschikbare WOW-vlucht. Wanneer deze is, zegt de airline niet.

Om 9 uur in de ochtend (onduidelijk in welke tijdzone) wordt meer informatie gegeven. Dit bericht wordt dan aangevuld.

Slecht weer

Het gaat al geruime tijd niet goed met WOW Air; schulden stapelen zich op en de maatschappij weet geen winst te maken. In oktober 2017 wierp Icelandair zich op om WOW te redden via een overname, die zou betaald worden via aandelen Icelandair. Eind november bleek die deal niet door te gaan en kwam het Amerikaanse Indigo Partners in beeld, een private investeerder in de luchtvaartsector. Maar ook dit leidde nergens toe.

Maandag maakte WOW bekend in gesprek te zijn met haar schuldeisers. Volgens de maatschappij worden nu gesprekken gevoerd met investeerders om nieuw geld aan te trekken. “Dit is een belangrijke mijlpaal in het financieel reorganiseren van het bedrijf en een duurzame langetermijnontwikkeling veilig te stellen”, aldus WOW.

De vluchten worden nu gestaakt in afwachting van deze deal. Mogelijk om druk te zetten op de investeerders snel akkoord te gaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button