AirlinesFrequente reizigerNieuwsSchiphol AirportVliegtuigtype & -bouwerVliegveldenZakelijke Reiziger

China Eastern komt met A350 naar Schiphol

China Eastern zet met ingang van komend zomerseizoen structureel een Airbus A350 in naar Schiphol. Hiermee vervangt de maatschappij de Airbus A330, die momenteel op de Amsterdam-route wordt ingezet.

Capaciteit
De carrier vliegt vier keer per week tussen Amsterdam en Shanghai. Door de inzet van een A350-900 wordt de capaciteit op de verbinding vergroot. De huidige A330-200 beschikt over 232 zitplaatsen, de A350 heeft 288 passagiersstoelen.

Geleverd
In de Eastern A350 is plaats voor 216 passagiers in de economyclass, 32 in premium economy, 32 in business en vier in de premium businessclass. De maatschappij heeft 22 vliegtuigen van het type besteld, vier exemplaren zijn inmiddels geleverd.

KLM

De SkyTeam-partner tekende eind vorig jaar voor een uitgebreidere samenwerking met KLM. Volgens KLM wordt de A350 vanaf 15 april ingezet door de Chinese partner op de route Shanghai-Amsterdam.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button