AirlinesOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert eerste E175 aan Mauritania Airlines

Embraer heeft op 28 maart de eerste E175 voor Mauritania Airlines aan de maatschappij geleverd in het hoofdkantoor van de Braziliaanse vliegtuigbouwer in São Paulo, zo meldt Embraer.

Eerste

Het is de eerste van twee E175’s die Embraer aan de maatschappij levert. Mauritania Airlines tekende in 2018 een contract voor twee toestellen bij Embraer. De totale cataloguswaarde van de vliegtuigen bedraagt 93,8 miljoen dollar (83,5 miljoen euro). Het tweede toestel zal in het tweede kwartaal van dit jaar aan de airline geleverd worden.

E175

De E175 voor Mauritania Airlines biedt ruimte aan 76 passagiers verdeeld in twee klassen. De twee vliegtuigen moeten oudere toestellen uit de vloot van de Afrikaanse maatschappij vervangen.

Mauritania Airlines

De vloot van Mauritania Airlines, opgericht in 2010, bestaat op dit moment uit vier vliegtuigen. Waarvan één Boeing 737-700, één 737-800 en één 737 MAX 8. Daarnaast vliegt de airline ook nog met één Embraer ERJ-145 van 14,5 jaar oud.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/