NieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Februari magere maand voor Boeing en Airbus

Februari was een magere maand voor zowel Boeing als Airbus. In totaal ontvingen beide bedrijven negen orders, zo blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse en Europese vliegtuigbouwers.

Airbus

In de maand februari kon Airbus in totaal 103 orders schrappen, tegenover 4 bestellingen die binnenkwamen. Dat komt neer op min 99 bestellingen in februari van dit jaar. Afgelopen januari ontving Airbus alleen maar annuleringen en geen enkele bestelling. Air Vanuatu was de enige klant voor Airbus. De maatschappij plaatste een order voor twee A220-100’s en twee A220-300’s. De cataloguswaarde voor de bestelling bedraagt zo’n 150 miljoen dollar (133.5 miljoen euro).

Boeing

Qua bestellingen was het bij Boeing ook geen vetpot. De Amerikanen konden vijf orders in het bestellingenboek bijschrijven. De orders bestaan uit één 737 MAX business jet en vier 767-300F’s voor een niet bekend gemaakte klant. De vijf bestellingen hebben een cataloguswaarde van 312 miljoen dollar (277,7 miljoen euro). Vorig jaar ontving Boeing nog 30 orders in februari, waarvan negen 737 MAX-toestellen.

Leveringen

Beide vliegtuigbouwers leverden in februari 49 vliegtuigen aan klanten. De Boeing 737 MAX staat met 32 leveringen bij de Amerikanen bovenaan, en de A320-familie bij Airbus met 26 leveringen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close