fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

‘MAX’s van Lion Air en Ethiopian hadden zelfde probleem’

De Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines die op 10 maart neerstortte had hetzelfde softwareprobleem als de Lion Air-MAX die vorig jaar crashte, zo meldt The New York Times.

Zelfde

De Amerikaanse krant baseert zich op de voorlopige conclusie van de Franse onderzoekers die de zwarte dozen van de Ethiopian Airlines-737 hebben onderzocht. Daaruit blijkt dat beide toestellen dezelfde problemen ondervonden, voordat ze crashten.

Boeing

Boeing is inmiddels met een update gekomen om het anti-overtreksysteem, dat de neus van het vliegtuig naar beneden duwt, te herstellen. De Amerikaanse vliegtuigbouwer nodigde afgelopen woensdag zo’n 200 luchtvaartprofessionals uit om hen bij te praten over de update. Volgens een topman van een investeringsfonds met aandelen van Boeing zal het, op zijn vroegst, juli of augustus worden dat de MAX weer zal kunnen vliegen.

Eigen onderzoek

Zodra de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) goedkeuring geeft aan de update, zullen andere autoriteiten niet blind het oordeel van de FAA volgen. De Europese autoriteit EASA gaf al aan een eigen onderzoek in te stellen naar de veiligheid van update, net zoals de autoriteiten in China en Canada.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button