fbpx
IncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegvelden

Veel vertraging door rook uit verkeerstoren vliegveld Sydney

Het vliegverkeer rond Sydney ondervond vrijdag veel hinder doordat er rook in de verkeerstoren van Sydney Airport gesignaleerd werd. Alle aanwezigen werden geëvacueerd wat tot veel vertraging leidde, zo melden verschillende Australische media.

Rook

Rond 11:10 uur ’s ochtends lokale tijd detecteerde men dat er rook uit de verkeerstoren van Sydney Airport kwam. De brandweer evacueerde daarop zo’n 15 tot 20 personen uit de toren. Hierdoor lag het vliegverkeer voor zo’n 80 minuten stil, totdat rond 12:30 uur lokale tijd de luchtverkeersleiding weer de toren in mocht. De rook bleek afkomstig van een defect airco- of backup-systeem aldus verschillende media.

Op gang

Tijdens het voorval moesten 12 vluchten uitwijken naar andere luchthavens. Inmiddels is al het vliegverkeer weer op gang gekomen, maar zal het verkeer volgens de brandweer ‘langzamer dan normaal’ afgehandeld worden. Sydney Airport is het drukste vliegveld van Australië.

Sydney Airport

In 2017 reisden er 42,6 miljoen mensen via Sydney Airport en werden er 348.904 vliegbewegingen genoteerd. Het vliegveld ligt op zo’n 8 kilometer ten zuiden van het centrum van Sydney en is de belangrijkste hub voor de Australische maatschappij Qantas.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button