fbpx
DuurzaamheidNieuwsVliegtuigen

Twee maatschappijen voegen eerste zuinige wide-body toe aan vloot

Twee maatschappijen hebben hun eerste zuinige wide-body aan de vloot toegevoegd. Het gaat om Egypt Air en Spaanse vakantievlieger Evelop. Hainan Airlines ontving de eerste Dreamliner met de nieuwe premium economyclass.

Egypt Air

De eerste 787-9 voor Egypt Air is het zeventiende wide-body toestel in de vloot. De maatschappij vliegt met acht 777’s en acht A330’s. Aan boord van de Dreamliner is een vernieuwde businessclass; een reversed herringbone opstelling. In de oudere toestellen heeft de maatschappij nog een 2-2-2 of 2-3-2 opstelling. In totaal ontvangt de maatschappij zes Dreamliners. Aan boord is live TV, internet en roaming voor mobiele telefoons. Vanaf maandag vliegt het toestel naar Koeweit. Daarna zullen onder andere Frankfurt, Tokyo en Washington volgen.

Evelop!

Het Spaanse Evelop Airlines heeft haar eerste A350 ontvangen. De tweede, en meteen laatste, A350-900 volgt volgend jaar. Evelop! is een echte vakantievlieger. De Airbus komt in een opstelling van maar liefst 432 economy stoelen. Die staan in een 3-4-3 indeling; normaal is de A350 voorzien van negen stoelen op een rij. Evelop vliegt met het nieuwe toestel vanaf mei naar Cancun, Havana en Punta Cana. De thuisbasis in Madrid. De eerste vluchten met passagiers zijn vanaf april op binnenlandse routes. De maatschappij vlieg took met één A320, één A330-200 en drie A330-300’s.

Hainan

Chinese maatschappij Hainan Airlines heeft een nieuwe 787-9 aan de vloot toegevoegd. Het is het eerste toestel voor de maatschappij met een premium economy class aan boord. Het toestel, de Dream Feather, heeft 21 van de ‘Super Economy’ stoelen. Daarnaast zijn er 26 businessclass zetels en 247 economyclass. Hainan vliegt ermee op binnenlandse bestemmingen en routes naar Noord-Amerika.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button