AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Airbus betaalde smeergeld voor EgyptAir-deal’

Airbus wordt ervan verdacht smeergeld te hebben betaald om een deal met EgyptAir te sluiten. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel op basis van interne documenten.

Contract
Het zou gaan om een contract dat in april 2003 tussen de vliegtuigfabrikant en de Egyptische maatschappij is getekend. Er werd een overeenkomst gesloten voor de levering van zeven Airbus A330-200-vliegtuigen, ter waarde van 1 miljard euro.

Steekpenningen
In de periode tussen 2003 en 2008 werd door Airbus naar verluid in totaal 10 miljoen euro betaald aan een consultancybureau in Libanon. Volgens de documenten ging het om commissie, maar in werkelijkheid zou het gaan om steekpenningen. In het contract zijn volgens de journalisten verdacht veel specifieke instructies gegeven over de betaalmethoden.

In Frankrijk is justitie inmiddels een onderzoek gestart.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close