fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessionalVliegtuigen

‘Airbus betaalde smeergeld voor EgyptAir-deal’

Airbus wordt ervan verdacht smeergeld te hebben betaald om een deal met EgyptAir te sluiten. Dat meldt het Duitse blad Der Spiegel op basis van interne documenten.

Contract
Het zou gaan om een contract dat in april 2003 tussen de vliegtuigfabrikant en de Egyptische maatschappij is getekend. Er werd een overeenkomst gesloten voor de levering van zeven Airbus A330-200-vliegtuigen, ter waarde van 1 miljard euro.

Steekpenningen
In de periode tussen 2003 en 2008 werd door Airbus naar verluid in totaal 10 miljoen euro betaald aan een consultancybureau in Libanon. Volgens de documenten ging het om commissie, maar in werkelijkheid zou het gaan om steekpenningen. In het contract zijn volgens de journalisten verdacht veel specifieke instructies gegeven over de betaalmethoden.

In Frankrijk is justitie inmiddels een onderzoek gestart.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button