AirlinesIndustrieNieuws

Jet Airways staking voorlopig afgewend

De piloten van Jet Airways dreigden vanaf maandag te staken als het achterstallige salaris niet zou worden overgemaakt. Jet Airways heeft toezeggingen gedaan waardoor de staking de komende twee weken niet plaats zal vinden. Dat meldt Reuters en diverse Indiase media.

Staken

Zo’n 200 piloten hebben afgelopen vrijdagmiddag en masse een persoonlijke brief aan de ceo van Jet geschreven. Direct daarna sloot het grondpersoneel zich bij de actie aan. De piloten zeggen in de brieven dat ze inmiddels vier maanden geen salaris hebben ontvangen en het geduld op is. Uiterlijk vandaag moest all het achterstallige salaris overgemaakt zijn, anders zouden ze vanaf maandag staken.

December

Jet Airways heeft toegezegd het salaris van december over te maken. In een vergadering hebben de piloten vandaag besloten de acties op te schorten naar 15 april.

Gered

Afgelopen maandag werd Jet Airways gered door Indiase staatsbanken. Er is echter niet direct geld beschikbaar. Vinay Dube zegt in een interne brief in handen van Reuters: “het zijn complexe processen en het duurt langer dan we gedacht hebben. Daarom kunnen we alleen het salaris van december overmaken.” Dube voegt eraan toe dat het bedrijf bezig is om meer financiering te vinden. “zodra dat er is zal het resterende loon worden overgemaakt.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button