737 MAXAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Southwest houdt 737 MAX langer aan de grond

De Amerikaanse prijsvechter Southwest Airlines neemt de Boeing 737 MAX voorlopig niet op in de dienstregeling. De periode waarin het toesteltype niet gebruikt zal worden is verlengd.

Mei
In eerste instantie zou de budgetmaatschappij de 737 MAX tot 20 april aan de grond houden, maar deze periode is opgerekt tot ergens in mei. Dat blijkt uit een memo die is ingezien door Reuters.

Update
Het precieze moment waarop de 737 MAX weer in gebruik wordt genomen is verre van duidelijk. Boeing heeft een software-update gepresenteerd voor het anti-stall systeem MCAS, wat wordt gezien als de oorzaak van twee crashes met het vliegtuigtype, in Indonesië en Ethiopië.

De update moet echter nog door de autoriteiten worden goedgekeurd. De volledige goedkeuring van de instanties wereldwijd laat naar verluid nog maanden op zich wachten.

Aangepast
Southwest probeert met de aankondiging te voorkomen dat er problemen in de dienstregeling ontstaan. Er wordt alvast, voor de langere periode, rekening gehouden met een aangepast vliegschema.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close