fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVliegvelden

Thalys start directe treindienst Schiphol-Charles de Gaulle

Thalys biedt vanaf vandaag een directe treinverbinding aan tussen Amsterdam en Disneyland Parijs. Onderweg stopt de trein op luchthavens Schiphol en Charles de Gaulle.

Alternatief
De reistijd tussen beide hubs bedraagt 3 uur en 18 minuten en moet voor passagiers een alternatief bieden voor het vliegtuig tussen de luchthavens. De hogesnelheidstrein zal via de nieuwe route jaarlijks 300.000 reizigers vervoeren, zo is de verwachting.

Tweemaal
Dagelijks worden twee treindiensten in beide richtingen aangeboden op het traject. Onderweg stopt de trein ook op Rotterdam Centraal, net zoals de bestaande Thalys-service via HSL Zuid. In België stopt de trein in Antwerpen en Brussel.

Ambitie
De nieuwe route ligt in lijn met de ambitie van de overheid om met snelle treinen het vliegverkeer op korte Europese routes te verminderen. Diverse airlines werken al samen met de treinmaatschappij. Zo biedt Qatar Airways bijvoorbeeld een codeshare op de trein naar Brussel. Passagiers die vanuit België met KLM reizen kunnen met bepaalde tickets gebruik maken van de Thalys richting Amsterdam.

Lille
Met de komst van de treinverbinding vervalt de dagelijkse service Amsterdam-Lille, omdat te weinig reizigers hier gebruik van maken.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button