fbpx
NieuwsProfessional

“Wide-body’s werden WOW fataal”

De wide-body vliegtuigen werden WOW Air fataal. Dat zegt oprichter Skuli Mogensen in een interview met de Financial Times.

Verbinden

Mogensen wilde dat zijn maatschappij drie continenten zou verbinden via de hub in IJsland. Met de A330’s vloog WOW voor een korte periode naar India.

Vat

Toen de wide-body’s besteld werden kostte een vat olie nog zo’n 50 dollar. In 2018 was de prijs gestegen naar 80 tot 90 dollar. Het was niet vol te houden. “Het was duidelijk dat we snel onze koers moesten verleggen”, aldus Morgensen. Het was echter al te laat

Schuld

Door de grote toestellen was de schuld al teveel opgelopen. Ondanks dat de vliegtuigen terug gingen naar de leasemaatschappij was het kwaad al geschied. “Terugkijkend is de beslissing wide-body’s te nemen ons fataal geworden.”

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button