fbpx
NieuwsProfessional

“Wide-body’s werden WOW fataal”

De wide-body vliegtuigen werden WOW Air fataal. Dat zegt oprichter Skuli Mogensen in een interview met de Financial Times.

Verbinden

Mogensen wilde dat zijn maatschappij drie continenten zou verbinden via de hub in IJsland. Met de A330’s vloog WOW voor een korte periode naar India.

Vat

Toen de wide-body’s besteld werden kostte een vat olie nog zo’n 50 dollar. In 2018 was de prijs gestegen naar 80 tot 90 dollar. Het was niet vol te houden. “Het was duidelijk dat we snel onze koers moesten verleggen”, aldus Morgensen. Het was echter al te laat

Schuld

Door de grote toestellen was de schuld al teveel opgelopen. Ondanks dat de vliegtuigen terug gingen naar de leasemaatschappij was het kwaad al geschied. “Terugkijkend is de beslissing wide-body’s te nemen ons fataal geworden.”

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button