fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

EasyJet zo goed als voor de helft Europees

EasyJet is nu zo goed als voor de helft Europees, dat wil zeggen, niet Brits. Dat meldt de prijsvechter bij haar halfjaarlijkse handelsupdate.

Brexit

EasyJet is nu voor 49,92 procent in Europese handen. “Dat is exclusief Britse aandeelhouders”, zo laat de maatschappij weten. Met het verhogen van het aantal aandeelhouders op het Europese vasteland, anticipeert de maatschappij op de Brexit.

Vliegen

“EasyJet heeft voortdurend goede vooruitgang geboekt in de vereisten voor Europees eigendom. Wat er ook gebeurt, easyJet blijft vliegen zoals gebruikelijk”, aldus de maatschappij. Volgens easyJet is de toekomst van de maatschappij veiliggesteld op basis van de wetgeving van het Europese parlement, de toezeggingen van het Verenigd Koninkrijk hierover in combinatie met haar eigen initiatieven.  “We zijn operationeel goed voorbereid op de Brexit” laat ceo Johan Lundgren optekenen. 

Tickets

De prijsvechter, die ook een basis heeft op Schiphol, is mede door alle onzekerheid rond de Brexit wel wat voorzichtiger over de vooruitzichten. De onduidelijkheden daarover leiden in combinatie met macro-economische onzekerheid volgens easyJet tot minder vraag naar tickets in de tweede helft van het jaar. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button