AirlinesNieuwsProfessional

EasyJet zo goed als voor de helft Europees

EasyJet is nu zo goed als voor de helft Europees, dat wil zeggen, niet Brits. Dat meldt de prijsvechter bij haar halfjaarlijkse handelsupdate.

Brexit

EasyJet is nu voor 49,92 procent in Europese handen. “Dat is exclusief Britse aandeelhouders”, zo laat de maatschappij weten. Met het verhogen van het aantal aandeelhouders op het Europese vasteland, anticipeert de maatschappij op de Brexit.

Vliegen

“EasyJet heeft voortdurend goede vooruitgang geboekt in de vereisten voor Europees eigendom. Wat er ook gebeurt, easyJet blijft vliegen zoals gebruikelijk”, aldus de maatschappij. Volgens easyJet is de toekomst van de maatschappij veiliggesteld op basis van de wetgeving van het Europese parlement, de toezeggingen van het Verenigd Koninkrijk hierover in combinatie met haar eigen initiatieven.  “We zijn operationeel goed voorbereid op de Brexit” laat ceo Johan Lundgren optekenen. 

Tickets

De prijsvechter, die ook een basis heeft op Schiphol, is mede door alle onzekerheid rond de Brexit wel wat voorzichtiger over de vooruitzichten. De onduidelijkheden daarover leiden in combinatie met macro-economische onzekerheid volgens easyJet tot minder vraag naar tickets in de tweede helft van het jaar. 

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button