fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Icelandair huurt 767’s ter vervanging van Boeing 737 MAX

De IJslandse luchtvaartmaatschappij Icelandair huurt twee Boeing 767’s ter vervanging van de 737 MAX. Dat heeft de maatschappij bekendgemaakt.

MAX

Met de leaseovereenkomst hoopt de airline het vluchtschema conform planning uit te kunnen voeren, nu de Boeing 737 MAX voorlopig aan de grond moet blijven. 

Leasen 

De eerste gehuurde Boeing 767 wordt medio april aan de vloot toegevoegd. De tweede begin mei. “Beide toestellen worden tot eind september ingezet”, meldt de maatschappij. Icelandair bekijkt ook de mogelijkheid om nog een derde toestel te leasen.

WOW

Deze zou dan in de zomer aan de vloot worden toegevoegd. Door ‘belangrijke veranderingen in het speelveld’, waarschijnlijk doelt Icelandair op het omvallen van het eveneens IJslandse WOW Air, overweegt de maatschappij frequenties op te voeren. 

Frequenties 

Mocht de MAX eerder dan waar Icelandair nu rekening mee houdt weer mogen vliegen, dan heeft de maatschappij extra capaciteit. “Als de Boeing 737 MAX in juni of eerder weer mag vliegen, dan heeft Icelandair de mogelijkheid om frequenties op te voeren in het piekseizoen, dankzij de genoemde toevoegingen aan de vloot.” 

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button