Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

KLM neemt weer afscheid van een Boeing 747

KLM neemt over twee weken weer afscheid van een Boeing 747. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Registratie

Het gaat om een Boeing 747 met registratie PH-BFU. “Deze zal per 16 april de KLM-vloot verlaten”, aldus de woordvoerder. 

Vloot

De Boeing 747-vloot van KLM wordt daarmee teruggebracht tot een tiental. In januari 2016 nam KLM afscheid van de eerste 747’s. Toen had de maatschappij nog 22 Boeing 747-400’s in dienst; zeven met alleen ruimte voor passagiers en vijftien combi’s, met ruimte voor passagiers en vracht. De toestellen zijn tussen zomer 2013 en voorjaar 2014 allemaal nog van een nieuwe businessclass voorzien.

A350

In januari 2016 gingen er meteen twee uit. Ook de jaren erna verdwenen steeds meer jumbojets, de voorlopig laatste eind vorig jaar. In eerste instantie was het de bedoeling dat alle Boeing 747’s in 2020, volgend jaar, uit de KLM-vloot zouden zijn uitgefaseerd. Dat werd opgeschoven naar 2021. Als gevolg daarvan schoof KLM de levering van de eerste A350-900 ook een jaartje op. 

747

Wanneer KLM in 2021 definitief afscheid neemt van de Boeing 747, heeft de maatschappij precies vijftig jaar met de jumbojet gevlogen. De eerste werd in 1971 aan de vloot toegevoegd. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/