fbpx
Editors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

KLM neemt weer afscheid van een Boeing 747

KLM neemt over twee weken weer afscheid van een Boeing 747. Dat bevestigt een woordvoerder van de maatschappij desgevraagd aan Up in the Sky.

Registratie

Het gaat om een Boeing 747 met registratie PH-BFU. “Deze zal per 16 april de KLM-vloot verlaten”, aldus de woordvoerder. 

Vloot

De Boeing 747-vloot van KLM wordt daarmee teruggebracht tot een tiental. In januari 2016 nam KLM afscheid van de eerste 747’s. Toen had de maatschappij nog 22 Boeing 747-400’s in dienst; zeven met alleen ruimte voor passagiers en vijftien combi’s, met ruimte voor passagiers en vracht. De toestellen zijn tussen zomer 2013 en voorjaar 2014 allemaal nog van een nieuwe businessclass voorzien.

A350

In januari 2016 gingen er meteen twee uit. Ook de jaren erna verdwenen steeds meer jumbojets, de voorlopig laatste eind vorig jaar. In eerste instantie was het de bedoeling dat alle Boeing 747’s in 2020, volgend jaar, uit de KLM-vloot zouden zijn uitgefaseerd. Dat werd opgeschoven naar 2021. Als gevolg daarvan schoof KLM de levering van de eerste A350-900 ook een jaartje op. 

747

Wanneer KLM in 2021 definitief afscheid neemt van de Boeing 747, heeft de maatschappij precies vijftig jaar met de jumbojet gevlogen. De eerste werd in 1971 aan de vloot toegevoegd. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button