IncidentenOverig nieuwsProfessional

Mede-eigenaresse Russische airline S7 omgekomen bij crash

De mede-eigenaresse en voorzitster van de op een na grootste Russische luchtvaartmaatschappij S7 Airlines is zondag om het leven gekomen bij de crash van een privé-vliegtuigje waar ze aan boord zat. 

Privé-vliegtuig 

Dat meldt persbureau Reuters op basis van informatie van S7. Het privé-vliegtuigje stortte neer nabij Frankfurt. 

Oneworld

Natalia Fileva was grootaandeelhouder in S7 Airlines, dat deel uitmaakt van Oneworld. Volgens de luchtvaartalliantie vliegt de maatschappij naar circa 150 bestemmingen in 35 landen. S7 heette voorheen Siberia Airlines. Het is na Aeroflot de grootste Russische maatschappij. 

Egelsbach 

Zondag zat Fileva aan boord in een eenmotorige Epic-Lt dat op Egelsbach Airport zou landen. Volgens de Duitse autoriteiten kwam het vliegtuigje uit Frankrijk met twee passagiers en de piloot aan boord. Naar de oorzaak van de crash wordt onderzoek gedaan. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close