fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsProfessional

‘Meer duidelijkheid verwacht over crash 737 MAX Ethiopian’ – update

Vandaag zou meer duidelijk worden over de crash van de Boeing 737 MAX van Ethiopian Airlines. Zo meldde Reuters in de ochtend, later op de dag kwam het persbureau daarop terug en houdt het nu op later deze week.

Ethiopië 

De overheid zou de voorlopige bevindingen over de oorzaak van het neerstorten van het toestel op 10 maart publiceren. Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken van Ethiopië heeft dat gezegd, meldde persbureau Reuters.

Boeing 

Bij de crash van de Boeing 737 MAX 8 kwamen 157 mensen om het leven. Het was de tweede Boeing MAX die in korte tijd verongelukte. Vijf maanden ervoor stortte eenzelfde vliegtuig van Lion Air neer. Na de crash van het toestel van Ethiopian besloten overheden en luchtvaartmaatschappijen de Boeing 737 MAX voorlopig aan de grond te houden.

Software 

Het Ethiopische ministerie van Transport zal de voorlopige onderzoeksgegevens bekendmaken, om hoe laat, dat is nog niet bekend. Vlucht 302 van Ethiopian van Addis Ababa naar Nairobi stortte een paar minuten na het opstijgen neer. Officieel is nog niet bekend waardoor het incident werd veroorzaakt. Het zou gaan om een software-probleem. 

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button