fbpx
Editors choiceLiefhebberNieuwsNL Nieuws

Nieuw regeringstoestel maakt testvlucht

Het nieuwe regeringstoestel heeft vanaf vliegbasis Woensdrecht een officiële testvlucht gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerster van GKN Fokker naar aanleiding van een bericht hierover van De Telegraaf.

Boeing

De Boeing 737-700 (business jet) met registratie PH-GOV steeg om 12:00 uur op vanaf Woensdrecht en vloog bijna 2,5 uur om vervolgens weer op Woensdrecht te landen. 

Airbus

Op Flightradar is te zien dat het toestel op een hoogte van 17.000 voet over Delft vloog en vervolgens via Utrecht, Arnhem en Almelo naar Lübeck, in het noorden van Duitsland. Daar keerde de Boeing om en vloog toen -over de Airbus-fabrieken in Hamburg- via Bremen en Alkmaar naar de Noordzee.

©Robert Kolek

Doorstart

Daar maakte het toestel nog een lus en vloog toen over Zeeland terug naar Woensdrecht. Voor de definitieve landing maakte de Boeing nog een doorstart. De nieuwe Boeing biedt plaats aan 24 passagiers en kost 89 miljoen euro. Het vliegbereik is voldoende om in één keer van Schiphol naar de Nederlandse Antillen te vliegen.

Fokker

De PH-GOV vervangt de PH-KBX, een Fokker 70. Dit toestel is na een publieksafscheid verkocht. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button