Editors choiceFrequente reizigerKLMNieuwsNL nieuws

Terras vernieuwde KLM-lounge paar maanden gesloten

Het terras van de vernieuwde KLM-lounge is een paar maanden gesloten omdat het opnieuw betegeld moet worden. Dat zegt een woordvoerster van KLM desgevraagd. 

Capaciteit 

Het terras is één van de features van de vernieuwde en uitgebreide non-Schengen lounge. De KLM-lounge wordt sinds de zomer van 2017 verbouwd om de capaciteit en allure te vergroten.

Dicht

Het buitenterras, met uitzicht op het platform tussen de E- en F-pier, was na de oplevering van het eerste deel van de verbouwing al even open. Maar eind december ging het weer dicht. “De ruimte tussen de tegels was te groot, waardoor mensen konden struikelen”, aldus de woordvoerster van KLM.

Luchthavens 

Die tegels worden nu vervangen. KLM verwacht dat het nog een paar weken duurt voordat het terras weer open kan. Op het terras mag overigens niet gerookt worden, iets wat op buitenruimtes van andere lounges op buitenlandse luchthavens wel mag.

Verdiepingen

Naar verwachting gaat de wachtruimte voor ICA-passagiers komende zomer helemaal open. In de oorspronkelijke plannen had dat dit voorjaar het geval moeten zijn, maar in de eerste fase liep de verbouwing vertraging op. De entree van de vernieuwde lounge is op de Holland Boulevard. Daar gaan reizigers met een roltrap naar boven, waar twee verdiepingen zijn; het terras is op de bovenste verdieping. 

Eten 

De lounge biedt na de verbouwing 1450 zitplaatsen, waar dat ongeveer achthonderd waren. De totale oppervlakte gaat van 3.600 vierkante meter naar maar liefst 6.300 vierkante meter. Voor het eten en drinken is een andere cateraar aangetrokken. Op de bovenste verdieping kunnen passagiers als de lounge af is, tegen betaling genieten van exclusieve hapjes en drankjes. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/