fbpx
Editors choiceFrequente reizigersKLMNieuwsNL Nieuws

Terras vernieuwde KLM-lounge paar maanden gesloten

Het terras van de vernieuwde KLM-lounge is een paar maanden gesloten omdat het opnieuw betegeld moet worden. Dat zegt een woordvoerster van KLM desgevraagd. 

Capaciteit 

Het terras is Ă©Ă©n van de features van de vernieuwde en uitgebreide non-Schengen lounge. De KLM-lounge wordt sinds de zomer van 2017 verbouwd om de capaciteit en allure te vergroten.

Dicht

Het buitenterras, met uitzicht op het platform tussen de E- en F-pier, was na de oplevering van het eerste deel van de verbouwing al even open. Maar eind december ging het weer dicht. “De ruimte tussen de tegels was te groot, waardoor mensen konden struikelen”, aldus de woordvoerster van KLM.

Luchthavens 

Die tegels worden nu vervangen. KLM verwacht dat het nog een paar weken duurt voordat het terras weer open kan. Op het terras mag overigens niet gerookt worden, iets wat op buitenruimtes van andere lounges op buitenlandse luchthavens wel mag.

Verdiepingen

Naar verwachting gaat de wachtruimte voor ICA-passagiers komende zomer helemaal open. In de oorspronkelijke plannen had dat dit voorjaar het geval moeten zijn, maar in de eerste fase liep de verbouwing vertraging op. De entree van de vernieuwde lounge is op de Holland Boulevard. Daar gaan reizigers met een roltrap naar boven, waar twee verdiepingen zijn; het terras is op de bovenste verdieping. 

Eten 

De lounge biedt na de verbouwing 1450 zitplaatsen, waar dat ongeveer achthonderd waren. De totale oppervlakte gaat van 3.600 vierkante meter naar maar liefst 6.300 vierkante meter. Voor het eten en drinken is een andere cateraar aangetrokken. Op de bovenste verdieping kunnen passagiers als de lounge af is, tegen betaling genieten van exclusieve hapjes en drankjes. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĂ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button