fbpx
Eindhoven AirportFrequente reizigersNieuwsNL Nieuws

Wizz Air met Airbus A321neo op Eindhoven

De Hongaarse prijsvechter Wizz Air vliegt nu dagelijks met een Airbus A321neo tussen Eindhoven Airport en Budapest. Deze vervangt de variant met de oude motoren van hetzelfde type.

Vlootvernieuwing 

“Met de aanschaf van dit vliegtuig geeft Wizz Air de aftrap voor de vlootvernieuwing en verduurzaming daarvan op Eindhoven Airport” aldus de Brabantse luchthaven. 

CO2 

Volgens Eindhoven Airport stoot de neo ruim 50 procent minder CO2 uit dan de A321ceo. “Ook op de uitstoot van stikstofmonoxide / stikstofdioxide scoort het nieuwe toestel goed. Per vlucht wordt zo’n 43 procent minder stikstofmonoxide / stikstofdioxide uitgestoten”, laat de luchthaven weten.

Wizz

Verder zou het nieuwe toestel ‘duurzamer’ zijn dan de voorganger. “Zo is het kerosineverbruik per vlucht ongeacht de bestemming zo’n 16 procent lager dan de A321ceo.” Dit jaar zal Wizz Air zo’n zevenhonderd vluchten uitvoeren met de Airbus met nieuwe motoren. “Dat is een kleine t10 procent van het totaal aantal vliegbewegingen dat Wizz Air in 2019 op Eindhoven Airport uitvoert.”

Capaciteit

Met de voor Eindhoven nieuwe Airbus van Wizz wordt ook de capaciteit iets vergroot; het toestel biedt ruimte aan 239 passagiers, negen meer dan in de ‘oude’ Airbus. Volgens de ceo van Wizz Air is de neo een gamechanger voor de maatschappij. Eindhoven Airport verwacht dat meer maatschappijen hun toestellen in de loop van dit jaar vervangen voor schonere en duurzamere varianten. 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button