fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Delta vervoert recordaantal passagiers in eerste kwartaal

Delta Air Lines heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een recordaantal aan passagiers vervoerd. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Record

Zowel in de maand maart, als in de eerste drie maanden van dit jaar, vervoerde Delta een recordaantal passagiers. Namelijk 17,6 reizigers in maart en 45 miljoen reizigers in het eerste kwartaal, respectievelijk een stijging van 6,2 en 5,1 procent.

Bezettingsgraad

Zowel in maart als in het eerste kwartaal daalde de bezettingsgraad met 0,2 procentpunt naar respectievelijk 86,7 en 82,7 procent. De beschikbare hoeveelheid stoelen steeg afgelopen maand met 5,4 procent en de vraag naar vluchten met 5,3 procent. Over het eerste kwartaal genomen steeg de vraag naar vluchten met 4,8 procent en het aantal beschikbare stoelen met 5 procent.

Korean

Voor april staat er een uitbreiding van de samenwerking met Korean Air op de planning. Delta zal met ingang van 12 april twee nieuwe vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Japan en Korea uitvoeren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button