fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

FAA: Boeing heeft meer tijd nodig voor MAX-update

De 737 MAX-vliegtuigen blijven voorlopig nog aan de grond staan, omdat Boeing meer tijd nodig heeft voor een software-update, zo meldt de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration(FAA).

Statement

De FAA meldt via een statement de laatste stand van zaken omtrent de software-update van Boeing: ‘de FAA verwacht de komende weken Boeing’s laatste pakket van software-verbetering te ontvangen, waarna de FAA deze kan onderzoeken en goedkeuren. Boeing heeft meer tijd nodig voor extra werk, als resultaat van een doorlopende herziening van het 737 MAX-vluchtcontrolesysteem. Die herziening zorgt ervoor dat Boeing alle relevante kwesties kan identificeren en op de juiste manier aanpakt. Na ontvangst zal de FAA de voltooide update van Boeing onderwerpen aan een strenge veiligheidsbeoordeling. De FAA keurt de software niet goed voor installatie totdat het bureau tevreden is met de update.’

Crash

De aanleiding van de software-update zijn twee crashes met een MAX-toestel. Bij de crash van de Boeing 737 MAX 8 van Ethiopian Airlines kwamen 157 mensen om het leven. Het was de tweede Boeing MAX die in korte tijd verongelukte. Vijf maanden ervoor stortte eenzelfde vliegtuig van Lion Air neer. Na de crash van het toestel van Ethiopian besloten overheden en luchtvaartmaatschappijen de Boeing 737 MAX voorlopig aan de grond te houden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button