fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

Grotere handbagagevakken in American Airlines-A321neo

American Airlines heeft de eerste van 100 Airbus A321neo’s in ontvangst genomen met grotere handbagagevakken, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Airspace XL

De handbagagecabine’s, de Airspace XL bins genoemd, zullen zo’n 40 procent meer handbagage kunnen opslaan. De andere 99 nieuwe A321neo’s zullen ook met deze vakken worden uitgerust. Ook de huidige A321’s in de vloot van American zullen een retrofit ondergaan en ook uitgerust worden met de handbagagevakken. “Dankzij deze Airbus-retrofit kunnen passagiers op A321’s van American Airlines sneller instappen en genieten van een algehele verbeterde reiservaring”, aldus Laurent Martinez, directeur van Services by Airbus.

Embraer

Los van de nieuwe A321neo’s zal de American-vloot ook met Embraer E175’s uitgebreid worden. Met de nieuwe bestelling van eind november vorig jaar van 15 Embraer E175’s komt het totaal aantal bestelde E175’s voor American Airlines, sinds 2013, uit op 104 vliegtuigen. De levering voor de toestellen, die ruimte bieden aan 76 passagiers waarvan twaalf stoelen in businessclass en 64 stoelen in economyclass, zal in 2020 plaatsvinden. Het prijskaartje voor deze bestelling, gebaseerd op catalogusprijzen, bedraagt 705 miljoen dollar (616,87 miljoen euro).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button