AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair ziet laagste passagiersgroei in vijf jaar

Ryanair heeft afgelopen maand de laagste passagiersgroei, voor de maand maart, in vijf jaar gezien. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Ierse prijsvechter.

Maart

Afgelopen maart zag Ryanair een groei van 5 procent in het aantal passagiers, wat neerkomt op een totaal van 10,5 miljoen vervoerde reizigers. In de jaren daarvoor zag Ryanair in maart een groei van zes procent in 2018, tien procent in 2017, achtentwintig procent in 2016 en achtentwintig procent in 2015. In 2014 werd een daling van 4 procent genoteerd.

Laudamotion

Met de passagiers van Laudamotion erbij heeft Ryanair een groei van 9 procent in maart gerealiseerd. Laudamotion vervoerde zo’n 400.000 mensen afgelopen maand. De bezettingsgraad bedroeg bij Ryanair 96 procent en bij Laudamotion 94 procent.

Vluchten

Het aantal vluchten, door beide maatschappij uitgevoerd in maart, kwam uit op 59.800 vluchten. Kijkende naar het totaal aantal vervoerde passagiers in 2019 hebben beide maatschappijen gezamenlijk 142,1 miljoen mensen vervoerd, een stijging van 9 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close