fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair ziet laagste passagiersgroei in vijf jaar

Ryanair heeft afgelopen maand de laagste passagiersgroei, voor de maand maart, in vijf jaar gezien. Dat blijkt uit de maandcijfers van de Ierse prijsvechter.

Maart

Afgelopen maart zag Ryanair een groei van 5 procent in het aantal passagiers, wat neerkomt op een totaal van 10,5 miljoen vervoerde reizigers. In de jaren daarvoor zag Ryanair in maart een groei van zes procent in 2018, tien procent in 2017, achtentwintig procent in 2016 en achtentwintig procent in 2015. In 2014 werd een daling van 4 procent genoteerd.

Laudamotion

Met de passagiers van Laudamotion erbij heeft Ryanair een groei van 9 procent in maart gerealiseerd. Laudamotion vervoerde zo’n 400.000 mensen afgelopen maand. De bezettingsgraad bedroeg bij Ryanair 96 procent en bij Laudamotion 94 procent.

Vluchten

Het aantal vluchten, door beide maatschappij uitgevoerd in maart, kwam uit op 59.800 vluchten. Kijkende naar het totaal aantal vervoerde passagiers in 2019 hebben beide maatschappijen gezamenlijk 142,1 miljoen mensen vervoerd, een stijging van 9 procent in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button