AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Singapore Airlines houdt twee 787-10’s aan de grond’

Singapore Airlines heeft twee Boeing 787-10’s aan de grond gehouden wegens problemen met de Rolls Royce Trent 1000 TEN-motoren, zo melden verschillende media.

Slijtage

Bij een routinecontrole bleek dat sommige rotorbladen in de motor flink versleten waren. Ter voorzorgsmaatregel houdt Singapore Airlines de beide toestellen aan de grond. Andere vliegtuigen in de vloot met dezelfde soort motoren worden ook gecontroleerd.

Rolls Royce

Het is niet de eerste keer dat Rolls Royce problemen met vliegtuigmotoren heeft. Vorig jaar kampte de motorbouwer ook met problemen met de Trent 1000-motoren. De kosten voor het bedrijf liepen op tot meer dan 621 miljoen euro. Rolls Royce kondigde, los van de miljoenen aan extra onderhoudskosten van de Trent-motoren, in juni vorig jaar aan dat er 4.600 banen geschrapt gaan worden, om zo in totaal 500 miljoen euro te besparen.

Bestelling

Singapore Airlines paste eind vorig jaar de uitstaande bestelling van 39 Boeing 787-10’s een klein beetje aan. De maatschappij verruilt twee 787-10’s voor de kleinere Boeing 787-8. Deze kleinere variant zal ook niet bij Singapore Airlines ondergebracht worden, maar bij dochtermaatschappij Scoot.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close