fbpx
737 MAXAirlinesFrequente reizigersNieuws

Air Canada zet A321 WOW Air in ter vervanging van 737 MAX

Air Canada zet versneld de A321’s, die het in december overnam van WOW Air, in ter vervanging van de Boeing 737 MAX. Air Canada had al 24 737 MAX-toestellen en zou in maart en april nog zes ontvangen. 

WOW

De Canadese maatschappij heeft een reeks maatregelen aangekondigd die samenhangen met het vliegverbod van de MAX, waaronder het versneld inzetten van de vier A321’s die het van het inmiddels failliet gegane WOW Air kocht.

Vliegverbod

Voorlopig heeft Air Canada het schema aangepast tot eind mei. “We verwachten dat we 98 procent van de geplande vluchten kunnen uitvoeren”, zo laat de maatschappij weten. Sommige routes worden tijdelijk opgeschort. “We verzekeren onze passagiers dat we alles doen om de effecten van het vliegverbod voor de 737 MAX te minimaliseren.”

Boeing

Door het schema voor mei nu aan te passen, hoopt de airline reizigers in ieder geval zekerheid te bieden. De Canadese luchtvaartautoriteit Transport Canada bepaalde op 13 maart dat de Boeing 737 MAX, naar aanleiding van de crash van het Ethiopian-toestel, aan de grond moest blijven. Air Canada had toen 24 vliegtuigen van dit type. “Boeing heeft laten weten dat de leveringen voorlopig zijn opgeschort”, aldus de maatschappij. 

737 MAX

“Air Canada zou in maart en april zes nieuwe 737 MAX-toestellen ontvangen.” De maatschappij kijkt nu naar het vliegschema voor de maand juni. “Omdat nog niet bekend is wanneer de 737 MAX weer mag vliegen … halen we het toestel minimaal tot 1 juli uit de dienstregeling.” Air Canada doet dit, om klanten maximale zekerheid te bieden.

Lufthansa 

Op verschillende ‘737 MAX-routes’ worden andere toestellen ingezet met een vergelijkbare of meer capaciteit. Bij meer capaciteit, kan de frequentie worden teruggebracht. Leases worden verlengd en de WOW Air-toestellen worden eerder aan de vloot toegevoegd. Ook worden routes bediend door partner-airlines; zo neemt Lufthansa de vluchten tussen Montreal en Frankfurt over. Ook wordt geschoven met tijden. 

Heathrow

De ingangsdatum van bepaalde seizoensroutes zijn opgeschoven, waaronder die tussen Toronto en het Ierse Shannon en de nieuwe route tussen Montreal en Bordeaux. Deze worden nu pas vanaf begin juli bediend. Sommige binnenlandse routes worden tijdelijk gevlogen met toestellen van Air Canada Rouge. Vluchten van Halifax en St. John’s naar Londen Heathrow zijn opgeschort. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button