fbpx
IncidentenNieuwsSchiphol Airport

Delta A330 keert terug naar Schiphol

Een Airbus A330-300 van Delta Air Lines is woensdagochtend teruggekeerd naar Schiphol. Het toestel was vertrokken naar Minneapolis, maar keerde boven de Noordzee.

Technisch

Een woordvoerder van Delta bevestigt aan Up dat het toestel dat vlucht DL161 uitvoerde terugkeerde. Als reden gaf Delta dat er een technisch probleem was. DL161 was van de Kaagbaan vertrokken rond kwart voor elf Nederlandse tijd. Nog geen 10 minuten later stopte het de klim op 16.000 voet; zo is te zien op Flightradar24. Het toestel keerde en vloog terug naar Amsterdam Airport.

Brandgeur

Op de audiotransmissies is te horen dat de piloten doorgeven aan de toren dat ze een emergency uitroepen. “Er is een brandgeur in de cockpit en we hebben wat elektrische problemen”, zo zeggen ze. Tevens wordt gevraagd om de “uitrusting” klaar te hebben staan.

Vertrokken

De A330 landde om kwart over 11 op de Polderbaan. De woordvoerder van Delta: “Delta’s onderhoudsteam wist het probleem op te lossen, waarna het weer kon vertrekken voor de vlucht naar Minneapolis.” Dat gebeurde om kwart voor drie. Delta biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongemak.


Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button