fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Flybe schrapt tiental vluchten wegens operationele redenen

De Britse maatschappij Flybe heeft woensdag 3 april verschillende vluchten geschrapt waardoor honderden passagiers niet op reis kunnen. Volgens de airline zouden ‘operationele redenen’ aan de geschrapte vluchten ten grondslag liggen, aldus Flybe

Schrappen

In totaal heeft Flybe zo’n 27 vluchten laten schrappen wegens ‘een combinatie van factoren, zoals seizoensgebondenheid, eindejaarsverlof van piloten, paasvakanties, herstructureringen van bases en een tekort aan piloten.’ De airline biedt haar excuses aan de passagiers die door de geschrapte vluchten getroffen zijn.

Zwaar weer

Flybe verkeerde de afgelopen maanden in financieel zwaar weer, maar is nu overgekocht door een consortium van bedrijven. De joint-venture heeft voor 3,22 miljoen euro Flybe gekocht en pompt 22 miljoen euro in de verlieslijdende airline om de maatschappij nog in de lucht te houden. De Cypriotische investeerder heeft 40 procent van Connect Airways in handen, Stobart en Virgin Atlantic beide 30 procent.

Flybe

Flybe zette zichzelf halverwege november te koop nadat het bestuur van de maatschappij in oktober een winstwaarschuwing afgaf, waaruit bleek dat het verlies, voor aftrek van belastingen, over 2018 zo’n 22 miljoen pond (24,99 miljoen euro) zou bedragen. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button