fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Man vliegt als enige passagier in Boeing 737-800

De Litouwse Skirmantas Strimaitis had halverwege de maand maart wel een heel bijzondere vlucht, hij zat namelijk als enige passagier in een Boeing 737-800 van Vilnius naar Bergamo, zo meldt nieuwsagentschap AP.

Enige

Strimaitis was de enige passagier aan boord van de Boeing die normaal ruimte biedt aan 188 reizigers. Nu was de Litouwer de enige passagier, samen met twee piloten en vijf crewleden. Hij vloog twee uur lang van Vilnius naar Bergamo als enige passagier op het vliegtuig.

Boeking

De reden dat hij alleen op het toestel zat was omdat reisorganisator Novaturas het toestel had geboekt om een groep toeristen van Bergamo terug naar Vilnius te vliegen. Op de heenweg was er maar één persoon die interesse had in de vlucht naar de Italiaanse plaats, waardoor Strimaitis ‘een ervaring die je maar één keer in je leven meemaakt’ heeft ervaren.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button