fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

JAL met A350’s in speciale jasjes de lucht in

Japan Airlines (JAL) zal met ingang van 1 september met drie A350-900’s in een speciaal jasje de lucht in gaan, zo meldt de Japanse luchtvaartmaatschappij.

Drie

De drie A350-900’s krijgen alle een aparte livery. De eerste, met registratie JA01XJ, krijgt een rode variant. De kleur rood symboliseert hiermee ‘uitdaging’. De tweede, JA02XJ, krijgt een zilveren variant, wat voor ‘innovatie’ staat en de derde, JA03XJ krijgt een groene kleur, wat voor ‘ecologisch’ staat.

Indeling

De toestellen worden op binnenlandse routes ingezet en hebben een drie klassen indeling. Zo kunnen er 12 passagiers plaatsnemen in businessclass, 94 in premium economy en 263 in economy. De eerste vlucht vertrekt op 1 september, van Tokio Haneda naar Fukuoka.

A350’s

Het is de eerste in een serie van 31 A350’s. Er zijn 18 A350-900’s besteld en 13 langere A350-1000’s. Japan Airlines bestelde niet eerder vliegtuigen bij de Europese fabrikant. De vloot bestaat nu nog volledig uit Boeing-toestellen.

De zilveren JAL A350-900 ©Airbus
De groene JAL A350-900 ©Airbus

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button