AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

JAL met A350’s in speciale jasjes de lucht in

Japan Airlines (JAL) zal met ingang van 1 september met drie A350-900’s in een speciaal jasje de lucht in gaan, zo meldt de Japanse luchtvaartmaatschappij.

Drie

De drie A350-900’s krijgen alle een aparte livery. De eerste, met registratie JA01XJ, krijgt een rode variant. De kleur rood symboliseert hiermee ‘uitdaging’. De tweede, JA02XJ, krijgt een zilveren variant, wat voor ‘innovatie’ staat en de derde, JA03XJ krijgt een groene kleur, wat voor ‘ecologisch’ staat.

Indeling

De toestellen worden op binnenlandse routes ingezet en hebben een drie klassen indeling. Zo kunnen er 12 passagiers plaatsnemen in businessclass, 94 in premium economy en 263 in economy. De eerste vlucht vertrekt op 1 september, van Tokio Haneda naar Fukuoka.

A350’s

Het is de eerste in een serie van 31 A350’s. Er zijn 18 A350-900’s besteld en 13 langere A350-1000’s. Japan Airlines bestelde niet eerder vliegtuigen bij de Europese fabrikant. De vloot bestaat nu nog volledig uit Boeing-toestellen.

De zilveren JAL A350-900 ©Airbus
De groene JAL A350-900 ©Airbus

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close