fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsPiloten en CrewProfessionalSchiphol Airport

KLM stoot Schiphol van de troon

KLM is de aantrekkelijkste werkgever van Nederland, zo blijkt uit het jaarlijkse Employer Brand Research van uitzendbureau Randstad. Vorig jaar stond Schiphol nog op de eerste plaats.

Verschuiving

In de profit-sector bestaat de top-3 van meest aantrekkelijke werkgevers uit KLM, NXP en Schiphol. In de top-3 vond een verschuiving plaats, want vorig jaar stond Schiphol op één, KLM op twee en de ANWB op drie. KLM won de prijs ook al in 2010, 2011, 2012 en 2015.

Salaris

‘KLM scoort niet alleen hoog op de factoren aantrekkelijk salaris en arbeidsovereenkomsten, maar is volgens de ondervraagden bovendien koploper voor wat betreft de carrièremogelijkheden. Ook zien zij de luchtvaartmaatschappij als topwerkgever als het gaat om gebruik van de nieuwste technologie’, aldus Randstad.

Werknemers

In het onderzoek beoordelen werknemers zelf de werkgevers waar zij in dienst zijn op onder andere ‘primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, baanzekerheid en werksfeer.’ Het is de tiende keer dat Randstad dit wereldwijde onderzoek houdt. In Nederland onderzocht Randstad de aantrekkelijkheid van in totaal 471 Nederlandse bedrijven, waarbij meer dan 17.000 Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar werden bevraagd.

Top 10

De top-10 van aantrekkelijkste werkgevers in de profit- en non-profitsector ziet er als volgt uit:

Profit-sector

 1. KLM
 2. NXP
 3. Schiphol
 4. MSD
 5. Efteling
 6. Swinkels Family Brewers
 7. ASML
 8. Shell
 9. Coolblue
 10. Unilever

Non-profitsector

 1. LUMC
 2. Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur
 3. Ministerie van Justitie en Veiligheid
 4. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
 5. Erasmus Universiteit Rotterdam
 6. Rijkswaterstaat
 7. UMC Groningen
 8. NKI- Antoni van Leeuwenhoek
 9. Radboud Universiteit Nijmegen
 10. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button