LiefhebberMilitairNieuws

Levering van Boeing KC-46 aan USAF opnieuw stopgezet

De Amerikaanse luchtmacht heeft opnieuw de aflevering van de Boeing KC-46 Pegasus voorlopig gestaakt. Net als vorige maand is de reden dat er wederom ‘foreign object debris’ (FOD, losse objecten) zijn aangetroffen in meerdere toestellen. Dit schrijft DefenseNews.

Stilgelegd

Op 23 maart is het besluit genomen om voorlopig geen nieuwe KC-46’s meer te accepteren. Maar ook daarna zijn nog nieuwe losse objecten in toestellen aangetroffen, op plaatsen waar deze niet horen. De Amerikaanse luchtmacht stelt nu met Boeing een plan op, om te voorkomen dat deze problemen zich nog een derde keer voordoen. In maart werd de aflevering ook al eens twee weken stilgelegd, om exact dezelfde redenen.

Achtergebleven

De hoogste ambtenaar van de Amerikaanse luchtmacht, Air Force Secretary Heather Wilson, lichtte tijdens een vergadering van een parlementscommissie voor defensie de problemen toe. Het zou gaan om gereedschap dat is gevallen en vervolgens achtergebleven, maar ook om kleine aluminiumfragmenten die niet zijn opgeruimd. Die stukjes aluminium zijn diverse malen aangetroffen in afgesloten compartimenten.

Verbetering

Een woordvoerder van Boeing gaf toe dat hoewel het streven is om FOD-vrije toestellen af te leveren, er nog wel verbetering mogelijk is. Binnen het bedrijf wordt er meer aandacht besteed, hoe het achterblijven van losse objecten kan worden voorkomen. Tegelijkertijd zijn er berichten dat de USAF overweegt om een aantal oude KC-135 tankers langer in dienst te houden, vanwege de vele vertragingen in het KC-46 programma.

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close