fbpx
AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijk

Man gooit ‘geluksmuntjes’ in motor Boeing 737

Een Chinese man gooide drie ‘geluksmuntjes’ in de een motor van een Boeing 737-800 van Hainan Airlines op de luchthaven van het Wuhan Tianhe International Airport, zo melden verschillende media.

Vertraging

De 31-jarige man werd hierop gearresteerd en moet minimaal 10 dagen vastzitten. Volgens de man dwong zijn schoonmoeder hem de muntjes in de motor te gooien voor geluk op de reis. Door de actie liep de binnenlandse Hainan Airlines-vlucht HU7783 van Wuhan naar Ürümqi 40 minuten vertraging op. Er werden 101 passagiers getroffen door de actie.

Tweede

Het is het tweede voorval in korte tijd dat er een passagier in China muntjes in de motor van een vliegtuig gooit. In maart werd nog een koppel opgepakt van halverwege de 20 die een muntje in de motor van een Lucky Air Airbus A330-300 gooide. Door die actie liep de binnenlandse vlucht van Jinan naar Chengdu vertraging op waardoor de 260 passagiers later op hun bestemming aankwamen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button