NieuwsNL nieuwsProfessionalVeiligheid

Nederlands kustwachtvliegtuig ingezet in Griekenland

Een vliegtuig van de Nederlandse kustwacht wordt ingezet op verzoek van het Europese agentschap Frontex in Griekenland, zo meldt de Koninklijke Marechaussee.

Operatie Poseidon

Het Dornier 228-212-vliegtuig wordt in Griekenland ingezet om mee te werken aan Operatie Poseidon 2019. In de periode van 1 april tot en met 15 april voert het vliegtuig op basis van instructies van de Griekse autoriteiten surveillancevluchten uit boven de Middellandse Zee. Het doel van de operatie is onder andere het in kaart brengen van ‘illegale migratiestromen, de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit en het verbeteren van de Europese samenwerking op het gebied van kustwachttaken’, aldus de marechaussee.

Patrouillevluchten

‘Het kustwachtvliegtuig voert in het Frontex operatiegebied patrouillevluchten uit en heeft contact met het International Coördination Centre (ICC) in Piraeus. Het ICC, gevormd door Frontex en het gastland Griekenland, heeft de algehele coördinatie en leidt de operatie. Ook andere lidstaten leveren varende en vliegende middelen aan Poseidon’, aldus de KMar.

Bemanning

De bemanning van het vliegtuig bestaat uit drie piloten van de Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marine, luchtwaarnemers van de Koninklijke Marchaussee en Rijkswaterstaat en twee civiele monteurs. Het vliegtuig is gestationeerd op vliegbasis Kalamata, ten zuidwesten van Athene.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close