AirlinesNieuwsProfessional

Norwegian ziet passagiersaantal en punctualiteit stijgen

Norwegian zag afgelopen maand maart zowel het passagiersaantal als de punctualiteit stijgen, zo blijkt uit de maandcijfers van de long haul low-cost maatschappij.

Passagiers

In maart vervoerde Norwegian 2,96 miljoen passagiers, een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De totale capaciteit van Norwegian steeg met 11 procent en het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers met 9 procent. De bezettingsgraad daalde met 1,3 procentpunt naar 85,4 procent.

Punctualiteit

De punctualiteit van Norwegian steeg in maart met 8,5 procentpunt naar 80,8 procent. Van alle geplande vluchten werden er 97,4 procent uitgevoerd. ‘Ondanks het feit dat onze Boeing 737 MAX-vliegtuigen deze maand uit roulatie werden genomen, is de stiptheid met 8,5 procentpunt toegenomen. Onze toegewijde collega’s hier bij Norwegian werken dag en nacht om oplossingen voor onze klanten te vinden. Degenen die getroffen zijn door de vluchtveranderingen hebben veel begrip getoond voor een situatie die buiten de controle van Norwegian ligt en ik wil hen daarvoor bedanken’, aldus Bjørn Kjos, de ceo van de maatschappij.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close