fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Ryanair opent nieuwe basis in Bordeaux

Ryanair opende op 3 april een nieuwe basis op de luchthaven van Bordeaux. Daarmee wordt het de tweede basis voor de airline in Frankrijk, zo meldt de Ierse low cost-maatschappij.

Bordeaux

Op het A茅roport de Bordeaux-M茅rignac, elf kilometer ten westen van het centrum van Bordeaux, stationeert Ryanair twee vliegtuigen, een investering van zo’n 178 miljoen euro, aldus de Ieren. Hiermee komen er 60 nieuwe banen voor Ryanair bij en zullen de nieuwe routes voor zo’n 1,4 miljoen passagiers zorgen.

Routes

Die 29 routes vliegen naar verschillende bestemmingen in Europa, waarvan 20 nieuwe plaatsen vanuit Bordeaux. In totaal zal Ryanair 84 vluchten per week uitvoeren vanuit de Franse luchthaven. Nieuwe bestemmingen zijn, onder andere, Keulen/Bonn, Kopenhagen, Dublin, Krakau en Marseille.

Marseille

Op de luchthaven van Marseille opent Ryanair deze zomer ook nog een basis. Daar zullen ook twee toestellen gestationeerd worden en zullen zo’n 2,4 miljoen passagiers per jaar vanuit de Franse badplaats naar Europese bestemmingen vliegen.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button