fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Verhuizing vliegvelden Istanboel begint vannacht

In de nacht van donderdag 5 april zal, om 03:00 uur lokale tijd, de verhuizing van het oude Ataturk Airport naar het nieuwe Istanbul Airport beginnen, zo meldt de nieuwe Turkse luchthaven.

Verhuizing

De verhuizing zal tot 7 april middernacht (lokale tijd) duren. Op zondag 8 april is de luchthaven open voor vluchten, maar zal nog niet volledig in gebruik zijn wegens de aanpassingsperiode voor de luchtverkeersleiding. In de twee dagen dat de verhuizing in volle gang is, worden er geen buitenlandse maatschappijen toegelaten op de twee vliegvelden.

Turkish Airlines

Turkish Airlines vliegt al met een beperkt schema op de nieuwe luchthaven van Istanboel, maar zal vanaf 6 april om 14:00 uur lokale tijd alle vluchten laten vertrekken en aankomen op het Istanbul ‘new’ Airport.

Passagiers

In het project wordt zo’n 10 miljard dollar (8,8 miljard euro) geïnvesteerd. Jaarlijks zullen zo’n 90 miljoen passagiers de luchthaven passeren, al wordt er al gewerkt aan een verdere uitbreiding naar 200 miljoen passagiers per jaar. De Turkse president Erdogan landde vorig jaar juni als eerste persoon op de nieuwe luchthaven in Istanboel.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button