fbpx
BestellingenEditors choiceNieuwsProfessionalVliegtuigen

Airbus ontvangt meer annuleringen dan orders in eerste kwartaal

Airbus heeft in het eerste kwartaal van dit jaar meer annuleringen dan orders ontvangen, zo blijkt uit de maandcijfers van de Europese vliegtuigbouwer.

Annuleringen

Airbus ontving in de eerste drie maanden van dit jaar 62 bestellingen tegenover 120 annuleringen. Daarmee komt het totaal aantal bestellingen op min 58 uit. Een groot contrast met het eerste kwartaal vorig jaar toen de vliegtuigbouwer nog 68 orders binnensleepte. De maanden januari en februari waren al een voorbode voor een mager eerste kwartaal voor Airbus.

Leveringen

Qua leveringen zag airbus wel een stijging ten opzichte van vorig jaar. In 2018 leverde de vliegtuigbouwer nog 121 vliegtuigen aan klanten, dit jaar waren dat er 162, waarvan 134 narrowbody’s, vijf A330’s en 23 Airbus A350’s.

Bijzonderheden

In de afgelopen drie maanden vonden er nog enkele bijzonderheden plaats zoals de levering van de eerste A380 voor ANA, ontving de eerste Afrikaanse airline een A330 en vond Airbus een nieuwe klant voor de A220.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button