KLMNieuwsNL nieuwsProfessional

Ava KLM: Herbenoeming Elbers en benoeming Smith op de agenda

Op de aanstaande aandeelhoudersvergadering (ava) van KLM staat zowel de herbenoeming van Pieter Elbers als president-directuer van KLM als de benoeming van Ben Smith als commissaris bij het bedrijf op de agenda.

Discussie

Dat heeft KLM bekendgemaakt. Zowel over de herbenoeming van Elbers als over het aanstellen van Smith als commissaris was begin dit jaar veel discussie.

Coo

De aandeelhoudersvergadering is op 25 april. “De agenda voor deze vergadering is 4 april gepubliceerd. Op de agenda staan de herbenoemingen van Pieter Elbers en René de Groot als statutair directeur van KLM”, meldt de maatschappij. De Groot bekleedt de positie van chief operating officer (coo) binnen KLM. Elbers die van ceo.

Commissarissen

“Ook staat een drietal benoemingen in de KLM Raad van Commissarissen op de agenda.” Door het aftreden van mevrouw Roobeek en de heer Smits, komen twee plekken vrij die worden vervuld door voormalig minister van Financiën en financieel topman van KPN, Jan Kees de Jager en Janine Vos van de Rabobank. 

Air France-KLM

De ‘Franse’ positie die vrijkomt door het aftreden van Jean Peyrelevade, wordt in principe ingevuld door Ben Smith, de hoogste baas van Air France-KLM Die komt als de aandeelhouders instemmen, namens de holding Air France-KLM in het toezichthoudend orgaan van dochtermaatschappij KLM. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close