fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Bangkok Airways blijft vloot uitbreiden

Bangkok Airways blijft haar vloot uitbreiden. Begin dit jaar ontving de maatschappij haar 40e toestel, deze week staat het 41e alweer klaar voor de maatschappij, aldus de maatschappij uit Bangkok.

ATR

Het 41e toestel in de vloot is een ATR 72-600. Het vliegtuig biedt ruimte aan 70 personen en zal gebruikt worden op de routes tussen de hub van Bangkok Airways op het Chang Mai-vliegveld en bestemmingen als Mae Hon Son, Mandalay in Myanmar en Hanoi in Vietnam.

Uitbreiding

De uitbreiding van de Bangkok Airways-vloot blijft maar duren. Het 40e toestel voor Bangkok Airways werd 19 januari geleverd en is een Airbus A319. Het toestel biedt ruimte aan 144 reizigers die plaats kunnen nemen in economy-stoelen. Het 39e vliegtuig werd een week eerder door de maatschappij in ontvangst genomen; ook een ATR 72-600.

Vloot

De 41-koppige vloot van de regionale vlieger bestaat uit vier ATR 72-500’s, twaalf ATR 72-600’s, negen A320’s en zestien A319’s. Bangkok Airways werd in 1968 opgericht en telt zo’n kleine 2.500 werknemers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button