fbpx
AirlinesDuurzaamheidInnovatieNieuwsProfessional

Canadese airline wil als eerste volledig elektrische vloot hebben

Harbour Air wil als eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld een vloot hebben die volledig bestaat uit elektrische vliegtuigen, zo meldt Harbour Air.

Eerste

Het Canadese Harbour Air wil de eerste luchtvaartmaatschappij worden met een volledig elektrische vloot. Om dat te bereiken slaat de airline de handen ineen met magniX een bedrijf uit Seattle dat elektrische motoren bouwt. Harbour Air vliegt enkel met watervliegtuigen en wil de vloot volledig laten draaien op magni500’s; de elektrische motoren van het bedrijf die 750 pk leveren.

Duurzaamheid

“Harbor Air toonde voor het eerst blijk van haar inzet voor duurzaamheid door in 2007 de eerste volledig koolstofneutrale luchtvaartmaatschappij in Noord-Amerika te worden, door de aankoop van koolstofcompensaties”, zegt Greg McDougall, oprichter en ceo van Harbor Air Seaplanes. “Door ons engagement om een positieve impact te hebben op het leven van mensen, de gemeenschappen waarin we actief zijn en het milieu, verleggen we opnieuw de grenzen van de luchtvaart door met de eerste commerciële vliegtuigen te vliegen die worden aangedreven door elektrische motoren. We zijn verheugd om commerciële elektrische luchtvaart naar de Pacific Northwest te brengen, waardoor onze watervliegtuigen veranderen in ePlanes.”

Harbour Air

Harbour Air werd in 1982 opgericht een heeft haar hoofdvesting in Richmond. De maatschappij heeft een vloot van 34 watervliegtuigen die op 12 routes vliegen tussen onder andere Vancouver en Seattle. Jaarlijks vervoert de maatschappij zo’n half miljoen passagiers op zo’n 30.000 vluchten.

Bose Aviation - eindejaars aanbieding!

Ontvang een gratis Bose Frames Alto of Rondo audiozonnebril bij aankoop van een Bose Aviation Headset tussen 30 november 2020 en 9 januari 2021. Zowel de verbeterde ProFlight Series 2 als de A20 Aviation Headset zijn het resultaat van decennia aan onderzoek en ontwikkeling. Beide zijn EASA E/TSO gecertificeerd en beide zijn voorzien van geavanceerde noise cancelling-technologie. Ga naar de aanbieding [sponsored].

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button