fbpx
737 MAXIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheidVliegtuigen

FAA stelt team samen om 737 MAX te onderzoeken

De Federal Aviation Administration (FAA), de Amerikaanse luchtvaartautoriteit, meldt dat het een team van verschillende organisaties samenstelt om ‘de veiligheid van het vliegtuig te verzekeren.’

Team

De FAA zal een team samenstellen met de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA en internationale toezichthouders om de certificering van de Boeing 737 MAX 8 te onderzoeken. Het team, de Joint Authorities Technical Review (JATR) zal door de voormalige voorzitter van de National Transportation Safety Board geleid worden. Het team kijkt onder andere naar het MCAS-systeem om ‘de veiligheid van het vliegtuig te verzekeren.’

Crash

Het onderzoeksteam is in het leven geroepen na twee ongelukken met een Boeing 737 MAX 8. Op 4 april werd het voorlopige rapport over de oorzaak van de Ethiopian Airlines-crash naar buiten gebracht, waaruit blijkt dat de piloten alle handelingen volgens de instructies die Boeing aangeleverd heeft, hebben gevolgd. Ondanks die juiste handelingen reageerde het vliegtuig niet en stortte het neer. In totaal hebben de crashes van Ethiopian Airlines en Lion Air 346 personen het leven gekost.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button