fbpx
Frequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

Grootste uitbreiding zomernetwerk voor Dublin Airport

Dublin Airport beleeft de grootste zomernetwerkuitbreiding in haar 79-jarige geschiedenis. In totaal komen er 23 nieuwe routes bij, zo meldt de Ierse luchthaven.

Long haul

Van die 23 nieuwe routes zijn er zes die naar verre bestemmingen voeren. Hainan Airlines en Norwegian vliegen respectievelijk al naar Shenzhen in China en Toronto in Amerika. WestJet vliegt in de loop van april naar Halifax en vanaf juni naar Calgary in Canada. American Airlines vliegt ook in juni naar Dallas-Fort Worth en Aer Lingus vliegt vanaf juli naar Minneapolis-St. Paul.

Europa

Los van de long haul-bestemmingen worden er ook nog 17 korte- tot middellangeafstandsroutes toegevoegd aan het netwerk van Dublin Airport. Zo wordt er door Ryanair naar Bordeaux, Bodrum, Bournemouth, Cagliari, Dubrovnik, Göteborg, Kiev, Londen Southend, Lourdes, Milaan Malpensa, Thessaloniki en Split gevlogen. AirBaltic vliegt naar Riga, TAP naar Lissabon, SunExpress naar Izmir, Great Dane Airlines naar Aalborg en Loganair naar Carlisle.

Dublin Airport

Met de komst van de 23 nieuwe routes zijn er vanaf Dublin Airport 1,3 miljoen extra stoelen beschikbaar, wat neerkomt op een stijging van 6 procent tegenover vorig jaar zomer. ‘Dublin Airport heeft vluchten naar bijna 200 bestemmingen in 43 landen, geëxploiteerd door 53 luchtvaartmaatschappijen en is de 11e drukste luchthaven in de Europese Unie. Het is een van de belangrijkste economische activa van Ierland, aangezien het 117.300 banen en € 8.3 miljard aan economische activiteit genereert of faciliteert’, aldus de Ierse luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button