fbpx
AirlinesEditors choiceNieuwsProfessional

‘Meer Jet Airways-toestellen worden weggehaald bij maatschappij’

Leasebedrijven hebben vergevorderde plannen om nog meer toestellen weg te halen bij de Indiase KLM-partner Jet Airways. Dat schrijft Reuters op basis van verschillende bronnen.

Reddingsplan

De veronderstelde plannen van de eigenaren van de vliegtuigen duiden erop dat deze geen vertrouwen hebben in het reddingsplan voor Jet dat 25 maart werd gepresenteerd. 

Luchtvaartautoriteit 

Zes bedrijven zouden een aanvraag willen indienen bij de Indiase luchtvaartautoriteit om tot vijftien toestellen, die aan de grond staan, uit het register te laten halen. Dat zou in de komende tien dagen gebeuren. Als de vliegtuigen niet meer in India staan geregistreerd, kunnen ze het land uit en aan andere maatschappijen verhuurd worden.

Avolon

Volgens Reuters hebben de leasebedrijven al eerder in overleg met Jet Airways toestellen vanuit India naar elders overgebracht. Nu zou dat zonder overleg met Jet gebeuren. Avolon, een grote speler, zou deze week al twee toestellen hebben weggehaald bij Jet. De Indiase maatschappij geeft (nog) geen commentaar op de berichten.

Aandeelhouders 

In het in maart gepresenteerde reddingsplan voor de maatschappij worden schulden omgezet in aandelen, waarbij de schuldeisers aandeelhouders worden. Een consortium van banken onder leiding van de Indiase staatsbank wordt daarmee meerderheidsaandeelhouder. Het belang van Etihad, 24 procent, verwatert. Oprichter en grootaandeelhouder Naresh Goyal verdwijnt van het toneel.

KLM

De samenwerking tussen Jet Airways en KLM is goed voor zo’n 800.000 passagiers op Schiphol op jaarbasis.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button