IncidentenNieuws

787 kampte met gebrek aan voortstuwing

Een Boeing 787-8 van Jetstar heeft op 29 maart te maken gehad met uitvallen van de stuwing in beide motoren tijdens de approach op Osaka, Japan. Dat meldt de Japanse Transport Safety Board (JTSB). Niemand raakte gewond.

Instabiel

Tijdens de approach waren er eerst problemen met de rechtermotor. De dat uit de motor liet instabiele waarden zien. In het voorlopige rapport zegt JTSB dat vervolgens de stuwkracht in de linkermotor afnam. De rechter motor liet daaropvolgend ook nog eens een verminderde stuwing zien.

Voortstuwing

De voortstuwing viel weg op zo’n 90 kilometer van het vliegveld. Het toestel met registratie Vh-VKJ bevond zich op een hoogte van 3600 meter. De Dreamliner was afkomstig uit Cairns, Australië en zette om 19:19 de wielen aan de grond op het vliegveld Kansai.

ANA

In 2015 had een Dreamliner van ANA ook een probleem met beide motoren op hetzelfde vliegveld. De ANA heeft Rolls-Royce motoren. Jetstar vliegt met de GEnx.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close