737 MAXEditors choiceIncidentenNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing vertraagt 737 MAX productie

Boeing zal de komende tijd minder 737 MAX toestellen-produceren. Dat kondigt het bedrijf aan in een statement. De komende tijd wordt er geen enkele MAX afgeleverd.

Omlaag

De productie gaat half april omlaag van 52 naar 42 stuks per maand. Volgens Dennis Muilenburg, topman van Boeing, is dit aantal gekozen om zo voldoende werkgelegenheid te blijven bieden en tegelijk de ruimte te hebben om verbeteringen door te voeren aan het toestel en de productieprocessen.

Verhogen

Het plan was eerder om de productie vanaf begin juni juist te verhogen naar 57 toestellen per maand. De duizenden toeleveranciers waren juist bezig de productie te verhogen. Wat het besluit van Boeing betekent voor de continuïteit in de productie als de MAX weer de lucht in gaat, is nog onduidelijk.

Onjuiste activatie

Muilenburg bevestigt ook de link van MCAS tussen de Lion Air en Ethiopian crash. “We weten dat de crashes [..] zijn veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden met een gemeenschappelijke deler, de onjuiste activatie van de MCAS functie.”

Tijdslijn

Hij vervolgt: “Boeing heeft de taak dit risico weg te nemen en we weten hoe dit te doen.” Boeing maakt vorderingen in de update van de software. Ze nemen alle tijd die nodig is om het goed te doen. Een tijdslijn noemt de vliegtuigbouwer daarom niet.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button